dziaraxx1 napisał/a:
Czyli aż tyle pierdolenia żeby zamieścić link spamerski do sklepu .
hmm podzielilem sie linkiem gdzie jest tanio, jest masa innych zrodel z reszta np ebay itd. Ale oczywiscie zawsze sie znajdzie ktos kto mysli ze ja mam w tym interes. Ciekawe tylko jaki bo ani nie mam udziałów w kinguinie ani nie wystawiam tam kluczy...
Matan_M napisał/a:
Jak ktoś ma winkupe10 to polecam wejść w ustawienia prywatności, wyłączyć fchuj wszystko i do tego zainstalować "spybot beacon" (możecie sobie poczytać o tym programie w internetach). W programie wyłączyć wszystko fpizdu i gitara. Najgorsze jest to, że w Win10 ustawienia prywatności się resetują do ustawień domyślnych przy każdej aktualizacji. W robocie administruję około 30-40oma maszynami, jest to strasznie wkurzające i bez skryptów się nie da z tym ogarniać...
Popieram wyjebywanie udostępniania danych do M$, też się z tym kotłowałem, ale przestałem robić obsługówkę pc terminalowych na szczęście
Zizu Ziomek napisał/a:
@mibcadet - Dla posiadaczy win7 i win8(.1) jest za free jeśli zaktualizuje się do około połowy 2016 i można wtedy będzie zrobić nawet czystą instalacje win10.
A co do niechęci to:
-win10 jest wciskany na siłę nawet tym którzy tego nie chcą/nie mogą ze względu na niekompatybilne oprogramowanie. Trzeba uważać co się robi bo M$ wszędzie stawia pułapki i przez nieuwagę może zainstalować się win10.
-win10 zbiera i wysyła na serwery M$ sporo danych i trzeba kombinować jak to skutecznie wyłączyć (M$ wydał też aktualizacje dla win 7 i 8 wprowadzające trochę szpiegowania znanego z win10 do tych systemów)
-win10 nie pozwala wybierać aktualizacji, ani tego kiedy mają się aktualizować(dotyczy głównie wersji Home, w professional można odroczyć i tylko w najwyższej wersji tej dla korporacji można wybierać)
A ten system za 75zł to prawdopodobnie nie jest całkiem legalne (podejrzanie niska cena jak za system kosztujący normalnie 400zł).
Z tego co wiem (dzwonilem w tej sprawie do M$), to owszem można win 7 i 8 aktualizować do Win 10 za free ale nei można na kluczu z tej aktualizacji wykonać czystej instalki (również po roku od premiery).
Co do ceny no podejrzanie ale kupowalem gry na kinguinie i zawsze jest tam FVat i ponoć mocno weryfikują sprzedawców. No ale Win to akurat nie tam kupowałem tylko na ebay, chociaz pewnie to samo pochodzenie xD