Ty interesujesz się chociaż trochę polityką? Czy żyjesz w XVII wieku?
btw: wkurwia mnie to naśladowanie Wołoszańskiego. Szkoda, że typ nie ma własnego stylu, tylko próbuje NIEUDOLNIE, naśladować Pana Bogusława.
Moskwę zdobyli (kolejność chronologiczna):
1.Mongołowie (1237.)
2.Tatarzy (1382r.)
3.Polacy (1612r.)
4.Francuzi (1812r.)
Mongolowie(dzingishan) i Tararzy to to samo Co do pozycji 4 calkowicie sie nie zgodze fracja nie zajela moskwy bo ruscy sami ja podpalili przed ich wejsciem
Puciek1 napisał/a:Moskwę zdobyli (kolejność chronologiczna):
1.Mongołowie (1237.)
2.Tatarzy (1382r.)
3.Polacy (1612r.)
4.Francuzi (1812r.)
Mongolowie(dzingishan) i Tararzy to to samo Co do pozycji 4 calkowicie sie nie zgodze fracja nie zajela moskwy bo ruscy sami ja podpalili przed ich wejsciem
Nie mam w zwyczaju bluzgać bez powodu, dlatego ograniczę się do polecenia szerszej lektury historycznej.
1. Mongołowie i Tatarzy, to nie to samo. Tatarzy byli częścią armii Mongolskiej. W Europie "Tatarzyn" był synonimem "Mongoła". Tatarzy szybciej przeszli na islam.
2. W 1238r. Moskwę zdobyły wojska Mongolskie pod dowództwem Batu-hana (Czyngis-han nie żył od jakiejś dekady).
"Co do pozycji 4 calkowicie sie nie zgodze fracja nie zajela moskwy bo ruscy sami ja podpalili przed ich wejsciem "
Wartość logiczna tego zdania świadczy dobitnie o poziomie wiedzy i inteligencji piszącego.