gdzie ci to powtarzano, bo w pl o posiadaniu broni nie ma mowy
Stary, przestań gadać głupoty jak nie masz pojęcia. Jeśli jesteś zdrowym na umyśle, w miarę ogarniętym człowiekiem, masz kilka stówek na zbyciu i odrobinę wolnego czasu to pozwolenie na broń wyrobisz w kilka miesięcy.
Stary, przestań gadać głupoty jak nie masz pojęcia. Jeśli jesteś zdrowym na umyśle, w miarę ogarniętym człowiekiem, masz kilka stówek na zbyciu i odrobinę wolnego czasu to pozwolenie na broń wyrobisz w kilka miesięcy.
Nie jestem fanem czarnych ludków. Ale dla mnie to ewidentne morderstwo.
z tego co wiem to po przejsciu calej biourokracji badan i szkolen na koniec i tak decyduje jakis oficer policji(nie wiem dokladnie kto) i od jego widzi mi sie zalezy czy da ci ostatecznie zgode czy nie. poprawcie mnie jesli sie myle.
tak było kiedyś - na końcu decydował komendant policji
i on faktycznie mógł powiedzieć "nie bo nie" (po co miał mieć na swoim terenie kogoś z bronią)
Przepis został zmieniony - teraz zgłaszasz i jak nie znajda konkretnego powodu to dostajesz.
jedyny problem to koszta wszystkiego: badania, uzyskania pozwolenia, szafa, zakup broni, oplata członkowska jakiejś strzelnicy i amunicja
Uzbiera się ponad 7 tys,
Zdarzenie z 5 lipca 2016 roku, z miejscowości Baton Rouge. Zabity nazywał się Alton Sterling, pseudonim CD Man, miał kryminalną przeszłość. Anonimowa osoba powiadomiła Policję, że została zastraszona przez osobę z bronią w trakcie sprzedaży. Po przyjeździe, Policjanci próbowali aresztować napastnika, który stawiał opór, wobec czego kilkukrotnie,użyto paralizatora, jednak Sterling wciąż, walczył, jego prawa ręka pozostawała wolna. W pewnym momencie jeden z oficerów krzyknął, że Sterling sięga po broń, oddano 3 strzały w klatkę piersiową, Sterling zmarł. W jego ciele znaleziono ślady amfetaminy, metaamfetaminy, alkoholu, kokainy i THC...
Kolego. W Polsce możesz wystąpic o pozwolenie na broń i jakieś trudne to nie jest wbrew pozorom. Poza tym ja mam 190cm wzrostu i wiem jak trudno kogoś mniejszego obezwładnic, chocby panienke 150cm 50kg wagi. Ale od tego są szkolenia i partner, aby nie dochodziło do sytuacji jak na filmiku.