Chodzi mi o to że w tym państwie nigdy nie będzie dobrze bo mamy w kraju dużą większość ludzi którzy nie myślą.
Czy myslisz ze Twoj dziadek lub wielu z nas nie mowie ze wszyscy ale wiekszosc ktora walczyla za kraj nie byli wierzacymi?? nie modlili sie o pomoc do Boga ? w tamtym czasie ? jak czytam takie bzdury to smiac mi sie chce ... Czy nie uczyles sie historii Polski o chrzcie ? Wiec Zamknij ryj i jak nie podoba ci sie wiara to nie wierz ale pozwol innym decydowac o tym czy wierza w Boga czy w kamien
Bez urazy, ale to Ty w tej chwili nie myślisz... Po pierwsze założę się, że większość ludzi poszła tam z ciekawości, bo nie widzę tu elementów typowych dla eventu takiego jak zjazd fanów radia maryja... Po drugie wszędzie tak jest, jak i u nas, że większość społeczeństwa jest durna i nie mówię tu tylko o wierzących... Poza tym argument, że w kraju źle się dzieje bo paru katoli wierzy w jakieś bajki, nadaje się do potłuczenia o kant dupy. Źle się dzieje, bo właśnie niektórzy szukają dziury i problemów nie tam gdzie trzeba, zamiast koncentrować się na faktycznych problemach...
@Ork.Fajny zamknij pysk. Jesteś dobrym przedstawicielem tych kurw umysłowych. Lewakiem nie jestem, poglądami politycznymi bardziej ku Nowej Prawicy, kościół uważam że należy odciąć od państwa i jego pieniędzy, a w sprawie związków partnerskich jestem przeciw ich wprowadzeniu. Gdzie Ty widzisz we mnie lewackie poglądy?
Puknij się w głowę tymi defibrylatorami, może taki wstrząs na mózg by Ci pomógł, co jest niepewne przy tak niskim IQ. Defibrylator to zdobycz nauki, masaż serca też wynalazła nauka, nie bóstwo z epoki brązu.
Podkreślam też jedno, w tym kraju nie ma 80% katolików, katolik to ktoś kto chodzi do kościoła, czyta biblię, zna swoją wiarę i wie w co wierzy. To nie tylko pójście do kościoła w niedzielę bo tak wypada. Katolików w polsce jest na prawdę mało, większość ma tylko przypisaną wiarę poprzez chrzest.
I nie mówię tego bezpodstawnie, zadawałem różnym osobom z mojego otoczenia pytania na które katolik powinien znać odpowiedź, lub opowiadałem jakieś głupie rzeczy z biblii. Wszyscy robili tylko wielkie oczy i pytali czy to na prawdę jest zapisane w ich świętej księdze.
Np. Józef Piłsudski mówił że religia jest dla ludzi bez rozumu, więc tak się zwracać to możesz do taty jak Ci w pysk nie strzeli mały śmieciu .
Idiotą jesteś wiesz.
Wpierw mówisz że ci ludzie nie są katolikami bo tego nie wyznają a tutaj za przykład dajesz ludzi którzy nie znają swojej wiary ale wierzą bo jak sam powiedziałeś "W ICH ŚWIĘTEJ KSIĘDZE"...
Lewackie poglądy? Zacznijmy od chcęci dyskryminacji kogoś i odbierania mu praw obywatelskich z powodu wiary...?
Poza tym. Umysłowe kurwy? O ile wiem to nawet Kurwin Krul nie rzuca takimi hasłami w stronę katolików nawet przy okazji swoich dyskusji o Hitlerze...
Pojebany jesteś... Nie mówiłem nigdzie że te rzeczy wynalazł bóg katolików. Stwierdziłem tylko że wskrzeszanie jest technicznie możliwe. A skoro robił po pośród zacofanych ludzi to mógł ich oszukać jakoś a ci uznać to za cud/magię/modżo/chuj wie co.
Rozumiem że ci wszyscy ludzie jak jeden mąż zostali zmuszeni przez Watykan do kłamania jak przyszedł ktoś z GUS w sprawie Spisu pytać się...?
KNP głosem Kurwina jasno mówi "Piłsudski ssie"... Hue Hue Hue.
Nie żebym był katolikiem, ale w gwoli ścisłości - cytat samego 'uzdrowiciela":