Wysłany:
2017-04-14, 12:55
, ID:
4904286
3
Zgłoś
Szkoda, że od 15-20 lat browary skutecznie zabijają piwo i czyszczą go z jakiego kolwiek smaku. Do tego dochodzi także ujednolicona produkcja, te same temperatury, czasy, surowce i efekt jest taki że czy to Lech, czy Tyskie, czy Żubr czy inny Specjal - wszystko smakuje ekstremalnie podobnie.
A największe gówno jakie zabija smak to jest bardzo duża filtracja! Te wszystkie piwa pseudo niepasteryzowane są jeszcze bardziej chujowe, bo są mikrofiltrowane. Jak się przejedziecie do jakiegoś browaru na wycieczkę, a dadzą wam skosztować piwo prosto z tanka fermentacyjnego, to zobaczycie że nawet taki sikacz potrafi mieć swój smak.
Większe różnice będą między konkretnymi partiami niż markami piw. Szkoda, bo piwo na prawdę potrafić mieć swój smak. polecam zrobić swoje, najprostsze