ps. moim zdaniem powinno zakazać się hodowania tej rasy. Niezbyt mnie to interesuje że 1 na 100 przypadków ma dobrego właściciela który potrafi go wychować. Większość widać co robi :|
nie wiem czy jestes swiadom, ale wlasnie napisales ze tylko 1 na 1000 pitbulli jest normalnych wraz z ich"normalnymi" wlascicielami, pozostale 999 to mordercy ktorzy regularnie atakuja ludzi
@quindzal, jamnik to pies tropiący króliki i lisy idioto a nie mający uczestniczyć w walkach, spróbuj oderwać od ręki gryzącego Cie pitnula i jamnika, zobaczymy czy dalej będziesz rozkminiał "toki rozumowania". Pitbull mojego kumpla (pocieszny, łągodny i mało mu dupa nie odpadnie z radości jak mnie zobaczy) kiedyś na imprezie troszke się nudził i przegryzał butelki po piwie/winie/wódce. Wyobraźmy sobie co zostanie z ręki człowieka po takim spotkaniu.
Takie psy to psy które mają JEDNEGO pana, córka, żona, mąż etc. to niższe osobniki w stadzie, przeszkadzają w dojściu do pana,-trzeba zlikwidować.
Jak dla mnie ok, możesz mieć takiego psa, pod warunkiem posiadania zezwolenia (wystawiane na podstawie najprostszych i najskuteczniejszych badań psychologicznych). Brak zezwolenia- konfiskata psa i palulu na wieczność u weterynarza. {;os ścisła kontrola hodowli.
Jamnik (niem. Dackel) – jedna z ras psów pochodząca z Niemiec. Niemiecka nazwa oznacza w dosłownym tłumaczeniu "borsuczy pies", etymologia nazwy związana jest z jego zbliżoną do borsuków budową oraz wykorzystywaniem tej rasy do polowania na zwierzęta ryjące nory.
2:44 jedyne słuszne zachowanie człowieka w takiej sytuacji
@up. pewnie jesteś 15 letnim drechem który spuszcza się na widok tej rasy. powiem Ci jedno, jesteś popierdolony jeżeli tak jest.