Masz czelność zarzucać mi gimnazjalne pochodzenie? Popatrz, że sam piszesz na poziomie gimnazjum + do tego proste argumenty nie trafiają do łepetyny.
Historia siega dalej ale jestes chyba zbyt tępy by sie rozwinac a ogolnie to raczej tatus powinien właczyc blokade w kompie i na stronach nie przznaczonych dla dzieci. Ambicje jakiekolwiek sa to przewyzszaja Tresc!!!UPRZEJMIE PROSZĘ
Niech mi ktoś wytłumaczy WIELKOŚĆ Wojtyły.
Bo ja widzę tylko 20paro letnią historię, wybranej dla celów politycznych marionetkę, który:
-Bawił się dobrze jeżdżąc po całym świecie za pieniądze gospodarzy pielgrzymek, nawet krajów ubogich.
-Pierdolił przy tym czcze farmazony, które ponoć miały dawać nadzieję, a tak bezpośrednio politycznie mimo mega wpływów gówno zrobił... gadał gadał i gadał
-Jego dzieła literackie są tak naszpikowane bredniami, horrendalne ultrakonserwatywne poglądy, nieraz wręcz śmieszne jak na dzisiejsze realia
-łaził obwieszony złotem i brylantami jak choinka, a jak wybuchła jakaś katastrofa naturalna, to zamiast wysłać pomoc wyłaził na to swoje okienko i pluł się, że jest z ofiarami w modlitwie
-nie zrobił nic z wyaturzeniami wsrod ksiezy (dowody juz były dawno)
Tak to i ja se mogę, usiąść na złotym tronie, żonglować sobie diamentami wielkości piesci i przyjmować biedakó i kaleki z którymi będę się łączył w modlitwie
Badanie przeprowadzone przeze mnie na przestrzeni ostatnich 20 lat nie dostarczyły żadnego dowodu na to, że duchowni katoliccy lub innej religii objętej celibatem, mają większe skłonności do angażowania się w niewłaściwe zachowania lub nadużycia niż duchowni innych wyznań - czy w ogóle osoby nie będące duchownymi. Pomimo że niektóre media podnoszą takie przypadki jako kryzys celibatu, takie twierdzenie nie ma żadnych podstaw.
— Philip Jenkins