Z większością Twoich wypowiedzi się zgadzam... ale stawianie w jednym szeregu pielęgniarek (czy ogólnie służby zdrowia), mundorowki i górników jest chybione... o ile kopalnie można i powinno się sprywatyzować (vide Czechy) bez szkody dla państwa i obywateli o tyle skoro już płacę podatki(nie małe) to chciałbym żeby te pielegniarki, lekarze, strażacy czy policjanci jednak dobrze zarabiali, mieli porządny sprzęt i byli dobrze wyszkoleni. Mundórwki sprywatyzować nie można , a co do służby zdrowia to nie chciałbym płacić rachunków za pobyt w szpitalu jak w usa... Już teraz żebśmy ja, żona czy dzieci nie musieli czekac na specjalistę kilka czy kilkanaście miesięcy płacę kilkaset zl rocznie za prywatne wizyty, jestem w stanie się jakoś z tym pogodzić. Ale gdybym , odpukać, miał wypadek nie chciałbym dostać faktury na kilkaset tys za karetkę i pomoc medyczną. Płacę podatki więc niech te pieniądze idą na to co dla nas, obywateli jest niezbędne: służbę zdrowia, edukację, policję czy straż pożarną. Kopalnie po prywatyzacji sobie poradzą, górnicy faktycznie pracujący też, płakać będą oczywiście związki w których pieniądze bierze się za to że poprostu sie jest a do tego jest sie prakrycznie nieusuwalnym. Nie chcę tego finansować z moich ciężko zarobionych pieniędzy, podobnie jak finansowania kościoła czy rydzyka, mają tyle pieniedzy zeby utrzymać się sami. Parę innych grup jeszcze by się znalazło ale już i tak się rozpisalem a i tak nikogo to nie interesuje
Jesteś jebanym kretynem, piszesz o socjalizmie a opisujesz czysto kapitalistyczny mechanizm na rynku pracy debilu.
I nie zarzucaj mi zjebie komunistycznych czy socjalistycznych poglądów, bo na etacie pracowałem ostatni raz prawie 10 lat temu.
Od tamtej pory pracuje na swoim. I utrzymuję się na wolnym rynku samodzielnie zdobywając klientów.
Więc stul tą swoją parszywą mordę bo w dupie byłeś i gówno widziałeś. A z tego co piszesz wynika też że gówno wiesz frajerze
Znacjonalizowaną gałąź gospodarki nazywasz czystym kapitalistycznym mechanizmem.
Przechodzenie do sektora prywatnego lub wyjazd za granicę dla większej kasy nazywam kapitalistycznym mechanizmem idioto.
Idź się pierdolnij w ten pusty łeb debilu, może uleje się trochę tego gówna które masz we łbie i coś pomyślisz, przeczytasz ze zrozumieniem
Równie dobrze możesz odejść do innej znacjonalizowanej gałęzi gospodarki lub zmienić miasto na większe i dostać etat w lepiej płacącym szpitalu. To nie ma nic wspólnego z kapitalizmem, a ze zwyczajnym wolnym wyborem danej jednostki. Dzbanie.
Ja tam się nie czuje jakoś pokrzywdzony w tej sytuacji ale moderator przemówił, koniec tematu
Niepotrzebnie zaczynasz dyskusję z botami pokroju , które zawsze chcą przekrzyczeć i przegadać ilością tekstu, bo nie mają argumentów. Dla takich największą dumą jest nazwanie kogoś lewakiem.
Gazem po oczach, pałą po nerach, kulami gumowymi po dupie, polecenia policji to polecenia policji czy to kodowcom czy głupim cipom czy kibolom czy narodowcom... Wpierdol za nie wykonywanie poleceń policjantow należy się taki sam!!
I nie uznam argumentów że to protest przeciwko władzy, bo władze to się rusza dupę z fotela i się wybiera samemu, długopisem, a nie burdami prowokowanymi pieniędzmi z zachodu.