Wysłany:
2017-05-09, 20:42
, ID:
4925904
Zgłoś
Niektórzy ludzie nie jedzą produktów mlecznych albo mleka bo są uczuleni na laktozę i jak zjedzą to mają sranie życia, niektórzy ludzie są uczuleni na gluten i jeśli zjedzą to mogą zachorować na anemię (celiakia), niektórzy ludzie są uczuleni na orzechy i jak zjedzą to mogą umrzeć przez uduszenie. Velture, tak jak cię lubię tak teraz pierdolisz, to że ktoś nie pije mleka bo nie może to nie znaczy że to jest jego wegezachcianka, po prostu nie może i chuj i takich ludzi też trzeba zrozumieć. Polecam poczytać na ten temat, naprawdę.
Oczywiście są ludzie którzy nie jedzą glutenu, nie piją mleka etc z zachcianki bo myślą że im szkodzi, oczywiście są głupi, chleb z mąki pszennej ma gluten a chleb zawiera błonnik, jeśli nie jesz błonnika również możesz umrzeć po dwóch czy trzech latach nie spożywania go lub poważnie zachorować, dlatego osoby cierpiące na celiakię uzupełniają błonnik innymi sposobami (nie wiem jakimi bo nie choruję ale uzupełniają), a ci którzy nie jedzą produktów zawierających gluten z zachcianki a nie są chorzy i nie uzupełniają błonnika, sami sobie robią krzywdę i chuj. Mięso zaś zawiera żelazo niezbędne do produkcji erytrocytów to jest czerwonych krwinek, nie jedzenie mięsa w żadnej postaci również prowadzi do anemii. Najwięcej żelaza zawierają zaś owady i ryby, ponadto ryby zawierają fosfor niezbędny do rozwoju mózgu (patrz: "Pasta o ojcu wędkarzu"), warzywa i owoce zawierają witaminy niezbędne do wzmacniania ochrony, najlepiej jak się jest zdrowym i nie uczulonym na nic to jeść wszystko prócz fastfoodów i nawet bez częstego uprawiania sportu (pod warunkiem że się nie obżerasz), można dożyć starości.
Błonnik zawierają również skórki od jabłka dlatego nie polecam obierać jabłek.