Ja pierdole jak czytam te wasze komentarze to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać?
Koleś z filmiku jest ślepy czy po prostu głupi?
Zanim zaczniesz manewr wyprzedzania to:
WYCHYLASZ SIĘ delikatnie zza auta, które chcesz wyprzedzić i już wszystko widzisz i wiesz!!!
- czy z naprzeciwka nic nie nadjeżdża, a jeśli tak to w jakiej jest odległości, zdążę czy nie?
- czy nie ma żadnych zakazów typu linie ciągłe, przejścia dla pieszych, skrzyżowania.
Debil na filmie na bank widział te linie ciągłe bo musiał się upewnić, że nic nie jedzie z naprzeciwka i teraz struga barana, że w ostatniej chwili je zauważył, noż kurwa trzymajcie mnie
W terenie zabudowanym nawet jak jest przerywana i nie ma zakazu wyprzedzania odradzam jakiekolwiek wyprzedzanie chyba że ciągnik czy rowerzysta bo jest to moment i więcej widać, poza tym istnieje baaardzo duże ryzyko, że ktoś będzie wyjeżdżał z posesji, dzieciak wyskoczy na drogę czy wiele innych czynników, więc powtarzam po raz kolejny, jeśli ktoś przed wami jedzie 50 km/h a teren zabudowany jest faktycznie zabudowany, a nie tylko z nazwy odczekajcie te kilkadziesiąt sekund aż niego wyjedziecie.