Bo co, bo mają tradycje?
Bo mają własny język,którego gorole nie rozumieją?
Ta, czyli wystarczy jeść roladę z kluskami w niedzielę i to już jest tradycja, którą warto się chwalić ?
Język mają, to fakt. Szkoda tylko, że mieszkają w Polsce, a większość wyjedzie poza swój region i już się z człowiekiem dogadać nie potrafi.
Sam byłem świadkiem za czasów szkolnych, jak kumpel na wycieczce wszedł do piekarni i ''kreple'' chciał kupić, a ekspedientka zrobiła minę, jakby patrzyła na idiotę
A pisanie wypracowań po śląsku w szkole było po prostu notoryczne, więc nie pierdol.
Taka jest prawda, gwara jest piękna póki pamięta się o swoim języku ojczystym. Ślązacy o nim nie pamiętają.
W każdym razie to nie jest temat na pierdolenie o mniejszościach narodowych, więc zapraszam do powrotu do rozmowy na temat
Ty nawet boisz sie przyznać skąd pochodzisz, bo pewnie gnój przerzucasz od rana do nocy.
A co w tym złego? Żadna robota nie hańbi jeśli przynosi pożytek Tobie jak i pośrednio/bezpośrednio innym. Osoba przerzucająca gnój od rana do nocy zapewne jest "rolnikiem", i napierdala 15h na dobę żeby jakoś się utrzymać a przy okazji może między innymi Ty żłopiesz mleczko, jesz mięsko od takiego "przerzucacza" gnoju. Więc nie porównuj tych czynności do jakiegoś marginesu bo ja osobiście (nie mając wyboru) wolałbym przepierdalać gnój i mieć satysfakcje, że potrafię utrzymać siebie i rodzinę niż biadolić i ciągnąć social!
A mięso jem "od" bydła i świń a nie od "przerzucacza" gówna.
Kolejny wieśniak z urażoną dumą
Skoro nie miałbyś wyboru to jak możesz mówić,że byś to wolał??
|Idź krowy wyprowadź na pole /
Jaki idiota
Ja wiem, że to jest sadistic, i że właśnie ten gościu jest sadystą.
Ale jak widzę strach tych dzieci i jego pierdoloną radość z ich krzywdzenia, to mnie krew zalewa.
Kurwa jakbym takiego gnoja dorwał to bym go dłuuugo męczył.
Brudasy, nie brudasy - to dzieci. A krzywda dziecka powinna być oddawana z zajekurwapierdoloną nawiązką.
Aż mnie kurwa trzęsie.
Palce bym chujowi łamał po kolei.
Zadko mnie coś z równowagi wytrąca, to kurwa wytrąciło.
Za krzywdzenie dzieci i gwałty - lincz kurwa, tylko lincz.
BongMan za wkurwienie mnie na maksa - piwo.
Zadna, kurwa masakra nie boli tak jak widok strachu w oczach dziecka.
Kto ma dzieci, ten wie o czym mówię.