Gdzie Ty żyjesz? Jakich Ty naukowców słuchasz?Wszyscy naukowcy są zgodni, że we wszechświecie istnieją inne planety zamieszkałe przez obce istoty. Pytanie na jakim etapie ewolucji się znajdują i czy są w stanie przemierzać planety w poszukiwaniu innych dla nich "obcych form".
Gdzie Ty żyjesz? Jakich Ty naukowców słuchasz?
Mnie znani "wszyscy" naukowcy są zgodni co do tego, że obecności życia poza Ziemią nie można wykluczyć, natomiast na jednoznaczne stwierdzenie ich obecności raczej nie decydują się poważni przedstawiciele świata nauki.
To, że Ty jesteś przekonany, że UFO nam lata nad głowami, nie świadczy od razu o tym, że to prawda i że tak uważają wszyscy jajogłowi.
Ty chłopie weź może przeczytaj jeszcze raz to, co napisałem. Bo odpowiadasz jakbyś czytał co drugie słowo mojej wypowiedzi.
Ale równocześnie, to że wszyscy "poważni" naukowcy są przekonani, że innych obcych form inteligentnych we wszechświecie nie ma też nie oznacza, że tak jest. Jakie to śmieszne uważać, że jesteśmy jedynymi, tymi najlepszymi, najpotężniejszymi, najmądrzejszymi istotami. Nie umiemy sobie poradzić z żywiołami ziemskimi, a chcemy być specjalistami od kosmosu. A tu pewnego dnia może sobie przylecieć jakaś kometa, której wszyscy "wielcy" naukowcy tego świata nie przewidzą i uderzy w Ziemię niszcząc ją. To dopiero dobra nauka pokory.