Tutaj JKM zachowuje się jak lewak. Uważa, że wie lepiej. "Niech Pani się na ten temat nie wypowiada" - typowo lewackie Niby prawicowiec a lewak jak skurwysyn. Potem "dojdzie" do władzy, nakradnie i chuj. Taki sam jak tusk, kaczyński, palisrot i inne mendy
Z resztą jego fani to gówniarze oraz nawiedzeni studenciki z bogatych domów, którzy nie zaznali biedy i patologii otaczającej nas.
Byli zdolni chłopcy, były niezdolne dziewczyny, ale proporcje jednak zawsze były na korzyść kobiet.
Kim jest ten siwy pan żeby dyktować to co jest celem samochodu? Tyle celów ile ludzi. Ktoś kupuje sobie auto, żeby się po lansować, inny żeby zarabiać – np. taksówkarz. A jeszcze inny by po prostu szybciej (nie JAK najszybciej) przemieszczać się po mieście niż robiliby to na nogach.
JKM: samochód nie jest po to żeby było bezpiecznie
I znowu, zależy dla kogo. Jedno wiem na pewno, po tym co mówi, bałbym się wsiąść z nim do auta.
Jestem inwestorem
JKM: to jest genetycznie wpojone i nic pani na to nie poradzi (na to ze ryzyko jest wartością dla mężczyzn, bezpieczeństwo dla kobiet)
Gdyby tak było, to nie miałbym prawa napisać tego co powyżej, bo nie zgadzałby się to z moja biologia. A jest odwrotnie.
@up Powiem więcej, kobiety od zawsze utrzymywały społeczności, od początków człowieka. Rola mężczyzn sprowadzała się do przygodnego polowania, zapładniania bez zobowiązań oraz dużej ilości seksu. Mężczyźni zazdrośni o pozycję kobiet, postanowili to zmienić i mamy taki syf, jaki jest dzisiaj.
Jeśli JKM tak ubóstwia naszą nature to nie rozumiem dlaczego zamiast nago, lub przepasany zwierzęcą skóra przyszedł na to spotkanie w garniturze. Dlaczego zamiast rumakiem jeździ pewnie jakimś drogim autem. A do jedzenie nie używa rąk tylko widelca.
voidinfinity
zaślepiony korwinista, na siłe próbujący kpić i nieudolnie ripostować jak jego mistrz.
Z kwestiami które podnosi można dyskutować, ale nie na poziomie feministycznego kółka wzajemnej adoracji.
Słyszałeś może o śmiertelności około porodowej? Ciąża zawsze się wiązała z ryzykiem śmierci, zwłaszcza kiedyś. Teraz są szpitale itp. luksus. Chcesz porównywać wygłupy facetów z polowaniem i prowadzeniem wojen, Które sami wymyślili 6000 lat temu, do ciąży??? To jest taki ogromny wysiłek dla ciała kobiety i ona może umrzeć przy każdej ciąży!!!
Cały patriarchat jest jedynie środkiem do realizacji celu, którym jest próba stworzenia życia bez obecności kobiet. Zazdrość o dawanie życia przez kobiety, zazdrość o macicę.
Kobiety zachodziły w ciąże raz na 4-5 lat. Jak poobserwujesz koleżanki, żonę, zauważysz cykliczne przybieranie na wadze. Jest to ewolucyjne uwarunkowane do tych ciąż właśnie. Policz sobie od pierwszej miesiączki dodając te 4 - 5 lat aż do menopauzy. Odkrywcze? Dziewczyny się odchudzają a korporacje robią na tym ogromną kasę. To jest dopiero coś!
Natomiast wyczyny panów można oglądać na hardzie i jest to następstwo tego, że są jak to napisałeś mniej doskonali.
Czytam dużo publikacji i interesuje mnie tan temat. Człowiek Cro-Magnon jak donoszą najnowsze badania był społecznością matrylinearną. Przed 30 000 lat też byli ludzie i nie wzięli się z powietrza.