daymaker,
Oj tak już na stówę
Co ci człowieku Amerykanie zrobili? Czyżby wszyscy się zmówili i zjedli ci frytki z talerza, a po tym zerżnęli brutalnie ciebie i twoją rodzinę?
Jak dla mnie to niech zbierają te technologie. Niech się staną jeszcze potężniejszym państwem to się do nich przyłączę. Ja się wolę trzymać z nimi- jeśli już z kimś muszę- niż z ciapatymi fanatycznymi pierdolcami.
taa, uwazaj bo green card dostaniesz panie strateg. na dobry poczatek to sobie zydowskich korzeni w rodzinie poszukaj
Nie ma to jak mówić o czymś co jest oficjalnie w użyciu od kilku lat (anteny mikrofalowe do "zarządzania tłumem"). Poza tym jakoś nie widzę przyszłości w tych laserach jeśli chodzi o zwalczanie samolotów, rakiet. Jestem absolutnie pewien, że dałoby się przerobić technologię e-ink (mikrokapsułek) do unieszkodliwienia takiego ataku. E-ink działa w taki sposób że są mikrokapsułki z jednej strony białe, z drugiej czarne i w wyniku przepływu prądu i zmiany polaryzacji odwracają się one daną stroną w stronę użytkownika tworząc obraz. Dlaczego niby, nie można byłoby użyć podobnej powłoki (z jednej strony kolor maskowania, z drugiej warstwa odbijająca światło) do pokrycia samolotów i rakiet? Komputer zauważając za pomocą kamer wiązkę lasera, odwracałby do niej mikrokapsułki stroną odbijającą światło. Nie pracowałem z laserami, ale raczej takie coś by zadziałało.
a myślicie że po co były ataki z 11 września?
wcześniej gospodarka usa była na skraju załamania, a po atakach? Ba... Wszystkie słupki notowań wzrosły bo jakiś szmatogłowy allah-akbar stanowi przecież zagrożenie dla całego świata i dzięki temu mają np pretekst żeby szpiegować obywateli i tworzyć jakieś HAARP'y
USA od dawna stosuje taktykę wprowadzania jakiegoś zamachu, tragedii aby poprawić swoją sytuację.
Tak samo z niedawnym zamachem w Bostonie, który był przykrywką żeby wypchnąć ustawę CISPA.
taki trochę off-topic z mojej strony.
PS w pentagon jebnoł pocisk rakietowy ,a nie samolot.