@sidian
Jakimś dziwnym trafem wśród feministek nie ma kobiet ze wsi, kobiet ciężkiego fachu. Dlaczego? Bo one doświadczyły ciężkiej pracy, wiedzą, że to robota dla facetów, bo mają do tego lepsze predyspozycje. Feministki to dewiantki, wygłaszające swój bunt przeciwko nietolerancji dla ich odmienności i debilizmu oraz wyglądu dzwonnika z Notr Dame. Prawdziwa kobieta wie, że są różnice pomiędzy facetem a babką i akceptuje to. Wie, że do jednej pracy się nadaje bardziej, niż facet, a do drugiej mniej. I nie wiem, skąd to przypuszczenie, że cofnąłbym kobietom prawa wyborcze itp. Aż takim szowinistą nie jestem Denerwuje mnie tylko brak logicznego myślenia.
Co do meneli... No tak! Menele - przyszłość narodu! Pare lat temu byłem świadkiem pewnego oszustwa. Otóż pewien radny (chyba radny, nie pamietam dokładnie) startował w wyborach. Aby powiększych swoje szanse na wygraną, zbierał wszystkich meneli z miasteczka i kazał im oddawać na siebie głos za 10zł. Głosowali. Zresztą, o czym ja piszę. Bronisz meneli i porównujesz ich do osób światłych. Ja pierdolę, nikt normalny nie doprowadza się do takiego stanu, trzeba nie mieć honoru.
Mikke nie jest szalony. Po prostu czasem wylewa mu żółć, każdemu normalnemu człowiekowi czasem się krzyknie z bólu i rozpaczy spowodowanego życiem wśród dewiantów, ubeków, debili i złodziei.
Ja tam myślę, że on jest po prostu podstawiony przez okrągły stół, żeby Polakom prawica się z czubami kojarzyła...Nie. Prawica nie zakłada demontażu systemu demokratycznego i niechęci do systemu demokratycznego w ogóle, a takie poglądy reprezentuje Mikke. Oczywiście niektóre jego idee są bardzo dobre (np. podatek obrotowy), ale niestety dla polskiej prawicy Mikke jest kompletnym oszołomem i jak zaczyna mówić o wprowadzeniu monarchii czy zamknięciu kobiet w kuchniach, to nie dziwota, że nie przyciąga głosów .
@sidian
Będzie krótko, bo się śpieszę.
Feministki doprowadziły do dopuszczenia kobiet do wyborów i podobnych praw, racja i dobrze się stało. Ale teraz idą za daleko i domagają się głupot. Równouprawnienie i tak dostały, teraz walczą nie z państwem, ale ze świadomością ludzką i naturalnym myśleniem.
Tak, jak homosie domagają się, aby ludzie przestali patrzeć się na nich z byka kiedy Ci wychodzą nago na parady. Jest takie coś, jak natura i tego nie oszukasz.
Kobiety mogą zarabiać nawet więcej, nie mam nic przeciwko. Ale niech mają na to czyste dowody, statystyki na papierze, gdzie jest napisane, że przerzuciły więcej węgla niż kolega z pracy. Wtedy bedzie czyste równouprawnienie, jestem pewien, że szybko im się znudzi.
Menele. Ja generalizuje? Hah, no tak. Nie każdy cygan to złodziej, i nie każdy menel to skończony debil z własnej woli, ale NIESTETY większość z nich to pijaczyny bez honoru. Każdy jest kowalem własnego losu. Jesteś idealistą, a to zazwyczaj prowadzi do obsesyjnego dążenia do utopi.
Ja inaczej patrzę na politykę. Czasem trzeba wydrzeć mordę, jeśli sytuacja wymaga. A problem mają już tylko Ci, którzy z tego krzyku wyniosą tylko ból uszu, a nie merytoryczne przesłanie.