Wysłany:
2012-08-27, 13:15
, ID:
1362893
Zgłoś
Kordiens- zgadzam się z Tobą aczkolwiek wierzę i chcę wierzyć,że na tej planecie żyją jeszcze osoby,które mają dobre intencje. Mam również świadomość tego,że jak by nie było to Niemcy są aktualnie największą w Europie potęgą. Z racji tego to właśnie oni mogą narzucać swoje warunki na uboższe kraje. I to jest właśnie wojna XXI wieku- zdominować, przyporządkować sobie słabsze jednostki, nie koniecznie jak robią to amerykańce poprzez tzw. "misje pokojowe". Grunt to dobry PR: wzrost gospodarczy i wspólna Europa, bez granic. Ale My, jako Polacy nie powinniśmy patrzeć tylko na plusy, ale też przyglądać się wadom tego projektu. Mianowicie chodzi mi o wspólną walutę,która nie przyniosła dla ŻADNEGO kraju,który wdrożył euro nic dobrego. Grecy bankrutują, ale nie w 100%swojej winy, Hiszpania też, Irlandia również. Jedynie mała Islandia miała siłe i odwagę się przeciwstawić, ale to już troszkę inna bajka. Pokażcie mi ludzie rozsądny i bogaty kraj, który dał się zmanipulować i narzucić sobie strefę Euro. Anglia ma funty, Norwegia ma korony, Szwajcaria ma franka,więc jak każdy zauważy to są bogate kraje. I nic im strefa euro nie pomoże. No do kurwy nędzy, jesteśmy Słowianami-nie dajmy się wyruchać. Walczmy o swoje, bo przez ostatnie stulecie to Polska była ofiarą jakichś pierdolonych fantazji przywódców krajów lepiej rozwiniętych,a jeszcze w XIX wieku byliśmy WIELKĄ POTĘGĄ GOSPODARCZĄ... I to mnie boli,że taki jebany Żabojad średnio zarabia 3x więcej niż przeciętny Polak, gdzie u Nas zawsze niczego nie brakowało, przemysł był naszą domeną, a teraz to wszystko w rękach pierdolonych obcokrajowców. Dziękuje Wam wy sprzedajne kurwy z Wiejskiej.