i tak nigdy nie dam ani grosza
Skoro to takie oczywiste i ewidentne że kradnie, to wystarczy złożyć odpowiednie zawiadomienie do prokuratury i po sprawie. Jak widać życzliwych nie brakuje, na pewno drążą. Sprawozdania finansowe są jawne i jakoś nic nie mogą wygrzebać.
Co do samego sprzętu, to mam dzieci, bywałem na oddziałach położniczych i dziecięcych i widziałem ile tego sprzętu od orkiestry jest i jak najbardziej jest on w użyciu.
Dla mnie robią się z tego trochę igrzyska dla ludu. Czas antenowy, tysiące ludzi, ich czas, fajerwerki, muzycy itd aby raz w roku odwali jakąś tam szopkę dla gawiedzi - I dobrze bo pewnie ludzie tego oczekują i czują się z tym dobrze. Oczywiście Juras robi pod publiczkę bo łatwiej kupić sprzęt niż tak naprawdę choćby zapłacić za prąd szpitalom a potem się okazuje ile kwiatków wypływa z nietrafionych zakupów. To czy robi dobrze czy nie nie jest tu ważne gdyż robi wszystko zgodnie z prawem i statusem swojej fundacji - ja płace sporo podatków więc Jurkowi już nie daję - aż taki jestem zły
Ktoś mówi, że WOŚP to coś dobrego, bo łączy polaków i czyni dobro. Owszem, niby tak jest, ale co z tego, skoro Owsiak kupuje sprzęt, który powinien być bez łaski w każdym szpitalu. Dlaczego nie ma WOŚP w UK czy Niemiec? Bo tam ten sprzęt jest w "standardzie"...
A my nie dość że wypierdalamy w chuj pieniądza na ZUS itp. i jeszcze musimy płacić na WOŚP, żeby kupić coś co jest oczywistością na zachodzie. I nie pisać mi, że PRL był itp. bo najgorsze co może być to tłumaczenie swojej nieudolności.
Na dodatek słyszałem, że jak WOŚP kupi np łóżka, to w budżecie automatycznie skreśla się ten zakup... nie wiem, czy to prawda, ale faktem jest, że WOŚP to symbol nieudolności naszego kraju, w którym na obowiązkowy sprzęt cały naród musi robić "ściepę"