Z własnego doświadczenia stwierdzam, że pierdolisz.
Gdy chciałem otrzymać dotacje na rozwój działalności to jakiś kurwa imbecyl wymyślił, że trzeba być pół roku na bezrobociu (po jaki chuj nie wiem), w tym czasie oprócz regularnego stawiania się w tym zjebanym urzędzie to nie masz żadnej możliwości odrzucenia oferty pracy, musisz grzecznie zabrać papiery i zapierdalać do potencjalnego pracodawcy i on ci musi wpisać, że się nie nadajesz i znowu był na jakiś czas spokój.
Nie wiem jak z tym pół roku ale potwierdzam co napisałeś bo też jak chciałem dotację na założenie firmy wziąć to na dzień dobry kazali się zarejestrować jako bezrobotny i kurwa aby im świadectwa pracy przynosić i to i tamto i siamto aby mieć status bezrobotnego. Mówisz im, że nie chcesz zasiłku tylko po prostu jako bezrobotny się zarejestrować przed otwarciem działalności aby spełnić wymogi dotacji... nie kurwa. Przynoś papierologię. Później co? Wniosek i pierdolenie, że już hajsu nie mają i może będzie za pół roku albo za rok a jak mówisz, że chcesz otwierać za miesiąc to rozkładają ręce i masz 2 opcje: albo czekasz grzecznie jak chuj na zbawienie i łudzisz się, że może hajs będzie albo otwierasz bez dotacji i już jej nie możesz dostać bo otworzyłeś i już nie jesteś bezrobotnym. Witamy w dziczy.
Pracownik ma pracować a nie zadawać pytania
Kazali im iść i kosić to łażą i "koszą" - godziny lecą a oni mają to gdzieś czy to ma sens czy nie.
up Ty coś o tym wiesz pewnie jesteś prezesem tak jak wcześniej Twój tatuś i tatuś tatusia... zapomniałeś napisać o swoich pejsach... boli dupa że wredne goje Polacy coraz częściej budzą się i nie chcą już być niewolnikami u takich jak ty...
gowno wiesz o temacie, a sie madrzysz. zatrudnienie pracownika to "strata" na firmy, wynajecie przez zewnetrzna firme to koszt ktory sobie moze odliczyc
olacy- Biznesmeni, narzekają na socjalizm ale kiedy trzeba wyciągnąć łapę po dotację to już socjalizm dobry. Pieniądze biorą się z pracy a nie z dotacji a firma pozyskuje fundusze na rozwój dzięki zarobkom a nie jałmużnom a zarabia dzięki konkurencyjności i produktywności,