Wysłany:
2015-12-16, 16:32
, ID:
4334090
40
Zgłoś
We wrześniu zrobiłem sobie wszystkie uprawnienia na pracę jako kierowca ciężarówek. W pierwszej pracy kazali mi jeździć 17-18godzin dziennie, pracodawca zapewniał, że ewentualne mandaty sam pokryje. Po tygodniu wkurwiłem się i zrezygnowałem. Następna praca, to samo, trzecia praca znowu to samo, a pieniądze jakie oferowali to od 3 do 4 tysięcy złotych za 18 godzin pracy!! Jak sobie to przeliczysz to gra nie warta świeczki. Znam ludzi którzy przez 10lat zapierdalają po 17-18 godzin dziennie, dom to dla nich jakieś mityczne miejsce gdzie biegają jacyś mali ludzie i jakaś obca baba, co to za życie?
Po miesiącu pracy u trzech pracodawców zrezygnowałem z tego typu pracy, żałuję, że wyjebałem kasę na to prawko, na szczęście mam jeszcze możliwości samorozwoju.
Jeśli cenisz sobie życie prywatne, godność człowieka i bezpieczeństwo to nie idź za kierowcę ciężarówek, szkoda nerwów.
PS a i jeszcze jakimi złomami kazali mi jeździć, zestawy niby z 2005-2007 roku, ale stan jakby składane z dwóch, masakra.