Nie jestem fanatykiem LPG, nie jeżdżę zagazowanym, ale ile w ostatnim roku było wybuchów LPG w Polsce???
Ja dopiero co wymontowałem gaz, bo ściągałem kabriolet z Italii, a jakiś kretyn wsadził tam gaz. Fakt najdroższy, ale po jakiego chuja to nie rozumiem. Nie rozumiem jak też można gazować V8, co jest symbolem biedy, i nazywać innych biedakami...ja wole v8 w lpg i gaz w podloge biedaki
Ale gaz w prywatnym aucie które nie przemierza codziennie województw ...to głupota i właśnie biedowanie.
Nie wiem ile było i czy są takie statystyki, ale w lutym tego rogu widziałem na rondzie Mateczny w Krakowie jak gościowi otworzył się bagażnik i drzwi w Octavii. Znajdź statystyki odnośnie uszkodzeń i eksplozji aut z instalacją LPG, CNG, wodór i co tam jeszcze za gazy instalują, no i dla porównania znajdź też takie statystyki dla eksplozji zbiorników z paliwem ciekłym, eksplozji baterii w autkach elektrycznych, hulajnogach itp jeździdełkach.
Do wylania paliwa przyczynia się wypadek. W czasie normalnej jazdy bak nie eksploduje. Poza tym w autach zasilonych gazem JEST zbiornik paliwa ciekłego bo być musi. Wyobraź sobie jebnięcie zbiornika paliwa w czasie wypadku i następnie bum gazu.