MaszAyahuaskę napisał/a:
Ale bydło. Spędziłem swojego czasu trochę na śląsku i takie zachowania jak na filmie są notorycznie powtarzane. W Katowicach jest trochę więcej kultury, ale tylko trochę...
Bo to jest spuścizna całego bydła które na ten śląsk zjechało z całej Polski kiedy go budowano (kopalnie, huty etc.) Ludzie którzy jedyne co potrafili to wydobywać węgiel spłodzili takie spierdoliny (zobaczcie jak wygląda ten pierdolony śląsk, na tym filmiku nawet widać jak oni żyją) i mamy tego efekty. Wjeżdżasz do takiej Rudy śląskiej i jak byś się w czasie cofnął o 40 lat! Wszędzie brudno, szaro, śmierdzi ludzie jacyś "inni".
Gwoli ścisłości, to że ja nie trawię hanysów nie ma tu nic do rzeczy, po prostu to widać gołym okiem! Nawet centrum Katowic (stolica tego województwa podobno
) obok dworca PKP jest smutne jak pizda w deszczu!
Do tego dochodzi ten ich język nazywany gwarą... No słuchać się tego nie da! Ta gwara brzmi jak byś gadał albo z debilem albo z kimś kto skończył 3 klasy podstawówki a potem go ze szkoły wyjebali! No ale pewnie zaraz zleci się stado hanysów broniących tego stada brudasów bo jak dla mnie takie hanysy jak na filmie (a to nie jest jednostkowy przypadek) niczym nie różnią się od cyganów! Niczym!