A ty pamiętasz?
Za PRL było ZWYKŁYM LUDZIOM dużo lepiej niż obecnie.
Dzieci nie pamiętają cudownych lat PRL, jak cudownie nam było w ruskim mirze
A ty pamiętasz?
Gdy mojego znajomego kierownik po złości chciał wyrzucić z roboty,po napisaniu skargi do PZPR, kierownik - komuch z płaczem go przepraszał.
Dyrektor firmy zatrudniającej 2000 osób zarabiał max 3-5 razy tyle co zwykły pracownik.
Była bieda? Tak.
Bo Regan chciał nas wszystkich zagłodzić organizując sankcje na wszystko.
Ale też spłacaliśmy długi zaciągnięte m.in. przez ZSRR jako Lend-Lease za broń, amunicję i sprzęt którego kacapy używały również do pokonania Niemców okupujących Polskę.
USA nie dało tego za darmo.
Wiem, że niektórym się zwoje mózgowe i styki przegrzeją oraz puszczą zwieracze, ale prawda jest taka, że Niemcy planowały większość Polaków wymordować, a z reszty zrobić niewolników. I od takiego losu uchronił nas ZSRR, którego nienawidziłem i nadal nienawidzę.
Jednak Polacy to z natury niewolnicy i dlatego od razu wprzęgli się w niewolę UE bo muszą się pytać czy mogą ściąć własne drzewo i czy mogą użyć go jako opału...
A ty pamiętasz?
Gdy mojego znajomego kierownik po złości chciał wyrzucić z roboty,po napisaniu skargi do PZPR, kierownik - komuch z płaczem go przepraszał.
Dyrektor firmy zatrudniającej 2000 osób zarabiał max 3-5 razy tyle co zwykły pracownik.
Była bieda? Tak.
Bo Regan chciał nas wszystkich zagłodzić organizując sankcje na wszystko.
Ale też spłacaliśmy długi zaciągnięte m.in. przez ZSRR jako Lend-Lease za broń, amunicję i sprzęt którego kacapy używały również do pokonania Niemców okupujących Polskę.
USA nie dało tego za darmo.
Wiem, że niektórym się zwoje mózgowe i styki przegrzeją oraz puszczą zwieracze, ale prawda jest taka, że Niemcy planowały większość Polaków wymordować, a z reszty zrobić niewolników. I od takiego losu uchronił nas ZSRR, którego nienawidziłem i nadal nienawidzę.
Jednak Polacy to z natury niewolnicy i dlatego od razu wprzęgli się w niewolę UE bo muszą się pytać czy mogą ściąć własne drzewo i czy mogą użyć go jako opału...
"trzy" samochody na krzyż w całej polsce (i naprawianie tego gówna co tydzień).... nie chce mi się pisać wiecej bo można tak w nieskończoność. Niech was ręka boska broni żeby tu ruscy wrócili
Niby tak, ale na 2 wojnach co były, to Europa się wykrwawiła, a USA urosła w siłę. Ile na tym rotschildowie i im podobni zarobili to nawet nie umiemy nazwać tych cyfr.
Lepszy gołąbek za oceanem, niż russki mir w domu.