reszta w komentarzu
@Ramsey007: Grande Hotel nigdy nie był rentowny (za mało zamożnej klienteli), więc go zamknęli. Później w czasie wojny domowej służył jako więzienie i kwatery dla wojska. Więc z łaski swojej nie pluj na afrykańczyków jeśli nie wiesz o czym mówisz.
Kozubnik to trochę inna sprawa... To był de facto państwowy ośrodek, który zaczął chylić się ku upadkowi, po zmianie ustroju i prywatyzacji... Także jeśliś łaskaw to nie pluj na Polskę nie wiedząc o czym mówisz.
Wybacz, byłam w Kozubniku, nawet zachciało mi się trochę poczytać o jego historii. Nie chcę obrażać nikogo, tym bardziej Polaków. Chciałam tylko dać do zrozumienia, że takie rzeczy się dzieją wszędzie, nawet u nas. A akurat historia tego hotelu mogła być własnie bardzo podobna do Kozubnika - kogoś nie było stać na jego utrzymanie.
@Ramsey007
Ty to prawdziwy rasista z krwi i kości jesteś jeszcze tylko napisz jaki sadystyczny jesteś bo nie napisałeś.
Ten hotel to świetny przykład asertywności i obrotności murzynów. W zasadzie kwintesencja bycia czarnym. Jak dobrze prosperujący hotel zamienić w ruinę.