AlbertoNihilo napisa艂/a:
Naprawd臋? Bo wydaje mi si臋, 偶e pierdolisz g艂upoty. 呕yj臋 ju偶 troch臋 lat i odk膮d pami臋tam, to skaleczenia no偶em zdarza艂y mi si臋 po ich naostrzeniu zawsze i dlatego ich cz臋sto nie ostrz臋.
Od kilkunastu lat jestem szefem kuchni i widzia艂em od chuja sytuacji gdy kto艣 sobie zrobi艂 krzywd臋 t臋pym no偶em. Ostry n贸偶 tnie tak jak mu ka偶esz. Aby co艣 uci膮膰 t臋pym no偶em musisz do tego do艂o偶y膰 sporo si艂y nacisku aby cokolwiek zrobi膰, i wtedy nacisk i pr臋dko艣膰 no偶a zrobi ci kuku. Je偶eli tniesz si臋 ostrym no偶em to dla tego 偶e nie szanujesz ostrego narz臋dzia. Poza tym ostry n贸偶 zrobi ci czyste naci臋cie kt贸re wzgl臋dnie szybko si臋 zagoi natomiast t臋pe ostrze to chujowe przeci臋cie, poszarpana tkanka, najcz臋艣ciej te偶 zabrudzona, a z racji 偶e dok艂adasz du偶ej si艂y nacisku cz臋sto do ko艣ci
Tak偶e masz inne zdanie - miej. Ja to popieram latami bogatego do艣wiadczenia ;*
[ Dodano 2024-08-19, 11:14 ]
Geraldinio napisa艂/a:
Jak bardzo trzeba by膰 t臋pym, 偶eby uwa偶a膰, 偶e t臋py n贸偶 bardziej szkodzi, ni偶 ostry?
to by艂o pytanie retoryczne, nie odpowiadaj, chyba, 偶e chcesz potwierdzi膰 swoje upo艣ledzenie.
Jeste艣 idealnym przyk艂adem 偶e fizyka nie jest dla wszystkich
Mama dalej gotuje za ciebie ? Tata dalej naprawia tematy a ciebie ?
[ Dodano 2024-08-19, 11:22 ]
metyoo napisa艂/a:
Nawet w tym przypadku: maszynka t臋pa, dociskasz coraz mocniej i cz臋艣ciej, zak艂adaj膮c 偶e ostrze nie jest ju偶 okr膮g艂e, w pewnym momencie ostrze 艂apie, i wtedy golisz sk贸r臋. Ile naszych mam kroi艂o ziemniaki "z r臋ki" ma艂ym no偶em i najcz臋艣ciej si臋 zacina艂y jak n贸偶 by艂 t臋py i trzeba by艂o mocniej docisn膮膰 warzywo.