Nie sądzicie drodzy Sadole że zabrnęło to za daleko?
Organy znowu dostały troche więcej praw i znowu zaczynają wariować.
wiesci24.pl/2020/04/09/porazajaca-interwencja-policji-w-mikolowie-mand...
Amebo, oczytałeś się bzdetów w internecie i strugasz znawce. Jedyne co sie zgadza to ze możesz odmówić mandatu. Natomiast podstawy prawne są juz od dawna. Potem życze powodzenia w sadzie, który jeszcze moze dojebac wyższa kare plus koszty sadowe. Swoja droga mało kto wygrywa w sadzie odwaołania od mandatu moze 20%.
Nie wspomne ze jak ktoś zacznie kozaczyć i cwaniakowac to kare dostanie od sanepidu a tu mozesz jedynie zaskarzyc decyzje ale najpierw musisz zapłacić.
Nie wiem po co wypisujesz takkie bzdety, no ale w necie pełno takich głupio-mądrych co wiedza najlepiej.
Jakie? Że nie można się od decyzji administracyjnej odwołać? Zawsze można, jeszcze
no to dzbanie teraz przeczytaj co z siebie wydusiles albo zawolaj madrzejszych od siebie bo nie odparles zadnego argumentu a wrecz zgodziles sie z nimi
odmowa mandatu = sad
kozaczyc to twoi koledzy lubia ale tu bardziwj widze ze mamy do czyniemnia z ormowcem ktory klania sie w pas policjantowi
Nie zesraj się. Policjantów w PL jest 100 tysięcy, a Ty pajacu tracisz szacunek po jednym? To ja po przeczytaniu Twojego komenta straciłem szacunek do użytkowników sadola. Jesteście debile. Ot Twoja retoryka.
Dyskutując z Poligonem obrażacie własną inteligencję
Głosowaliście na komunistów z PiS. Marzyliście o powrocie komuny.
Wiec teraz mordy w kubeł. Macie dyktaturę której chcieliście. Lata was ostrzegaliśmy czym jest PiS. Śmialiście się z nas.
A to jest dopiero przedsmak ich kurestwa. Nie pokazali nawet procenta tego na co ich stac.
Więc po kolei Sadole. W rozmowie z znajomym prawnikiem (…)
Wytłumaczę wam krótko. Obecnie gdy przyjmujesz mandat sprawa biegnie swoim trybem jak dotychczas, czyli na zapłatę masz 7 dni a w praktyce jak rok czasu nie zapłacisz nic się nie stanie. Ale specustawa sprzed kilkoma dniami przegłosowana przez pisowskich kondonów sprawia , że policjant ( nie wiem czy inne służby) może na ciebie nałożyć karę chyba do 30 tys. Nie jest to nic nowego bo do tej pory też mógł, tylko ty mogłeś się obronić w sądzie więc to nagranie byłoby dowodem. Specustawa sprawiła to, że tryb jest inny. Tzn gdyby pan na nagraniu nie przyjmie mandatu policjant nakłada np karę ( czy jak to się nazywa). Papiery idą do urzędu miasta gdzie znajduje się komórka od grzywien i kar, ( pani Jadzia podbija pieczątkę) i przekazuje do urzędu skarbowego ( tam pani Krysia podbija pieczątkę) i urząd zajmuje ci środki na koncie z automatubo mają klauzulę natychmiastowej wykonalności. Nie masz prawa się obronić. Obecnie pan policjant i panie w urzędach są twoimi sędziami. Sprawę masz przegraną na początku. Więc następnym razem jak będziesz gadać perdoły o sadach to się dobrze zastanów. Służby obecnie mają praktycznie nieograniczone prawa. Nie wnikam w zasadność tego czy to jest potrzebne czy nie, po prostu pisowski e kondony znowu zrobiły chaos prawny . A jak widać na nagraniu niektórych policjantów nowe uprawnienia przerastają. Moja panna ( nie ręka) trochę zna się na prawie i z tego co mi mówiła jest to bezprawie i jak się tych psychopatów odsunie od wladzy to pieniadze odzyskasz jak masz czas i cierpliwość, pewnie za kilka lat. Po prostu polska jest bankrutem i nie stać nas na wprowadzenie stanu klęski czy czegoś tam, więc stosuje się idiotyczne triki prawne . Swoją drogą to dziwne bo jeszcze miesiąc temu według morawieckiego byliśmy potęgą .
Idź pociągnąć dzielnicowemu. Po pierwsze, jeżeli taka ameba dostała się do policji, to znaczy, że przesiew nie działa i przyjmują byle kogo. Po drugie, jakbyś czytał za zrozumieniem zauważyłbyś, że napisałem "resztki" czyli zacząłem tracić szacunek wcześniej. Tak na koniec, pajaca poszukaj u Siebie w rodzinie, gówniarzu. Po prostu przeczytaj dokładnie i przemyśl, zanim coś napiszesz.