co jest z tym wpierdalaniem glutów??
ja rozumiem że dzieci niektóre tak robią i znam we własnej rodzinie takich co przy mnie wyciągali i wpierdalali.
ja rozumiem dziecko tak robi, choć sam NIGDY gluta nie wpierdoliłem bo od małego się brzydziłem, .... w sumie to nie rozumiem nawet dzieci jak mogą wyjąś coś zielonego z nosa i pomyśleć "o a może wpierdole to sobie, darmowe jedzenie"
nie czaje kompletnie, nawet dzieci a co dopiero DOROŚLI żeby gluty wpierdalali xD
i zastanawiam się nad genetycznym czynnikiem, czy wpierdalanie glutów za czaśów średniowiecza było popularne wśród chłopstwa które miało okresy kiedy głodowali. i co oni wtedy wpierdalali gluty ? i to po iluś pokoleniach zostało im w genach że dziś ich przodkowie z przyzwyczajenia wpierdalają gluty?? czy jak to jest? zawsze na wszystko znajdzie się naukowe wytłumaczenie, a na wpierdalanie glutów jeszcze nikt się tym nie zajął żeby wyjaśnić naukowo to zjawisko , hmmmm
glut to nic innego jak zanieczyszczenia z srodowiska które twoje włoski w nosie blokują przed przedostaniem się do płuc. czyli gdyby nie włoski w nosie byś miał mnóstwo kurzu w płucach. a glut który wyciągasz z nosa to nic innego jak właśnie kurz, naskórek itp inne zanieczyszczenia zmieszane z śluzem produkowanym w twoim nosie.,
wpierdalać gluta to praktycznie wpierdalać kurz i resztki naskórka.