Powiedzmy sobie uczciwie - na Tuska w większości pie**olą biedacy i ludzie niewykształceni.
2000 zł na łeb starczy spokojnie, żeby utrzymać jakiś tam samochód, mieć co żreć, w co się ubrać, mieć jakieś niedrogie hobby.
Nie da się obniżyć podatków, a jednocześnie budować dróg, utrzymywać szpitale itp
Studenciki kończą ch*jowe uczelnie i gównanie kierunki, głównie spędzając czas na pedalskich imprezach, a potem się burzą, że "magister" nie może znaleźć pracy. Debil pozostanie debilem, nieważne z jakim tytułem.
Wszystko drożeje sukcesywnie od 89' i co Tusk jest temu winny?
Do roboty, k***a, to będzie Was stać na wszystko.
Każda władza będzie ch*jowa i gówno w tym kraju zmieni. Ale jak rządzi PO, zakładając, że mnie okrada, to przynajmniej wiem, że robi to banda cwaniaków, którzy wykazują minimum inteligencji. Za PiSu miałem wrażenie, że rządzi mną banda debili, której tępota ociera się o miano absurdu.
Powiedzmy sobie uczciwie - na Tuska w większości pierdolą biedacy i ludzie niewykształceni. Jest im źle i biednie, bo przez całe życie nie pracowali na tyle ciężko, żeby teraz starczyło im na wszystko. 2000 zł na łeb starczy spokojnie, żeby utrzymać jakiś tam samochód, mieć co żreć, w co się ubrać, mieć jakieś niedrogie hobby. A jeśli zarabiasz mniej, to proszę ja Ciebie... Nie da się obniżyć podatków, a jednocześnie budować dróg, utrzymywać szpitale itp. Studenciki kończą chujowe uczelnie..(reszta czczego pierdolenia)
Byś się zdziwił. No ale zgodnie z tvnowskimi trendami cała inteligencja polska to prof. Bartoszewski i młodzi wykształceni po europeistyce w wielkich miastach, pracujący wszędzie tylko nie w zawodzie.
W sensie jak mieszkasz u rodziców i dostajesz tyle kieszonkowego?
Teraz mamy raczej do czynienia z podwyższaniem podatków i kręceniem mega wałków przy symulowaniu budowania czegokolwiek.
A najgorsze, że jak już mają pracę to nie w swoim zawodzie. Np. Kasia Tusk już gdy studiowała psychologię na gównianej sopockiej uczelni musiała się chwytać pisania bloga o jedzeniu kanapek z kawiorem, wycieczkach do Włoch, i zakupach w butikach oraz innych niedogodnościach związanych z życiem studenckim. Teraz, gdy jest po studiach musi jeszcze dodatkowo pisać do dwóch ogólnopolskich gazet. Ale to mądra dziewczynka i nie narzeka na swój los.
Tylko przez ostanie cztery lata nic nie drożeje sukcesywnie, a raczej z dnia na dzień, skokowo, a pensje jakoś stoją w miejscu.
Widać jakie masz pojęcie o życiu.
Dzisiaj obejrzałem z ciekawości fakty na TVNie. Pierwszy materiał to oczywiście 100 dniówka rządu. Nie wiem jakim cudem po 30 sekundach gadania, że Donald ma ciężko zaczął się pocisk po Kaczyńskim, wyrywanie jakichś jego wypowiedzi sprzed 5 lat, głupie docinki itd. Teraz już wiem skąd w Polsce jest tyle otumanionych tak jak Ty ludzi.
Niech zgadnę, z zawodu jesteś synem? A co do Twoich cwaników z PO, to tak dla ciekawostki apropos chujowych kierunków, co skończył Twój wysławiany w niebiosa darczyńca Kim don Tusk i jego wierny kundel Bronek (żeby nie powiedzieć prezydent) - Historię... Otóż ich miejsce jest w szkole, bibliotece, muzeum, dajesz się dymać przez historyków. Ja pierdole Z kolei Kaczyński skończył prawo na UW, ma szeroką wiedzę z dziedziny politologii, ale dla Ciebie zawsze będzie ciemnotą niedorozwinięty lemingu
@up
Ogólnie masz rację, tylko nie wiem, co byś zrobił z obecnymi emerytami. Czy jedno pokolenie po prostu ma zostać bez emerytur? Przecież obecni emeryci muszą z czegość żyć. Do tego niektórzy naprawdę na rentę zasługują, np. matki, samotnie wychowujące dziecko, jakieś tam kurwa porażone dzieci, ludzie bez kończyń itp.
Prywatyzacja jest dobra i koniec. Wszystko co prywatne jest bardziej wydajne, jest tańsze i jest lepsze. A nim mniej pieniędzy w skarbie państwa i w obrocie urzędniczym tym więcej w naszych rękach. Można oczywiście prywatyzować mądrze, nawet trzeba. Ale musielibyśmy mieć wtedy na górze polskie elity, a nie elity jakiś obcych wpływów.
Co najwyżej pozostawić strategiczne gałęzie przemysłu w rękach państwa, lub pod jakimś tam nadzorem, tak jak właśnie przemysł paliwowy, w imie bezpieczeństwa i obronności kraju. Wszystko inne sprywatyzować w pizdu !