Tłumaczę i objaśniam. Sól a dokładniej Sód który się w niej zawiera odpowiedzialny jest za motorykę mieśni, przesyłając jego jony pomiędzy końcówkami nerwów.
Każdy świeży miesięń posypany solą lub np. sosem sojowym, który też posiada go dużo, sprawia, że martwe mięśnie "ożywają"
Do wszystkich powyżej którzy pytali o gatunek, są to sumiki karłowate, w zależności od regionu mają swoje nazwy takie jak koluch lub byczek. Ogólnie smaczna ryba, mało ości. Szkodnik który wyjada ikre ryb więc jak najbardziej na patelnie/grilla z nim.
Tłumaczę i objaśniam. Sól a dokładniej Sód który się w niej zawiera odpowiedzialny jest za motorykę mieśni, przesyłając jego jony pomiędzy końcówkami nerwów.
Każdy świeży miesięń posypany solą lub np. sosem sojowym, który też posiada go dużo, sprawia, że martwe mięśnie "ożywają"
Śmieć a nie ryba. W dodatku prawdziwy szkodnik. Nad każdym zbiornikiem, na którym łowiłem był nakaz uśmiercania złapanych byczków. Łapczywe to małe kurewstwo tak, że jak opie**oli haczyk to aż do żołądka i ch*j po przyponie.
Tłumaczę i objaśniam. Sól a dokładniej Sód który się w niej zawiera odpowiedzialny jest za motorykę mieśni, przesyłając jego jony pomiędzy końcówkami nerwów.
Każdy świeży miesięń posypany solą lub np. sosem sojowym, który też posiada go dużo, sprawia, że martwe mięśnie "ożywają"
Tłumaczę i objaśniam. Sól a dokładniej Sód który się w niej zawiera odpowiedzialny jest za motorykę mieśni, przesyłając jego jony pomiędzy końcówkami nerwów.
Każdy świeży miesięń posypany solą lub np. sosem sojowym, który też posiada go dużo, sprawia, że martwe mięśnie "ożywają"
Tłumaczę i objaśniam. Sól a dokładniej Sód który się w niej zawiera odpowiedzialny jest za motorykę mieśni, przesyłając jego jony pomiędzy końcówkami nerwów.
Każdy świeży miesięń posypany solą lub np. sosem sojowym, który też posiada go dużo, sprawia, że martwe mięśnie "ożywają"