PS: obywatele Rosji przed Leninem też czuli się chujowo, postanowili działać, i zobacz co z tego wyszło. Wywołali totalny kataklizm, najchujowszy system jaki ludzkość widziała. W systemie, w którym prości ludzie i pseudointelektualiści wchodzą z buciorami do polityki zawsze będzie chujowo.
no taaaak okazuje sie ze od ponad 20 lat polska rzadza same lewaki, po, pis, uw, aws i te inne kurestwa to same lewackie scierwa, i nikt do tej pory nie dopuscil biednych prawakow chcaczch by ojcyzyna rozkwitala do wladzy. co za biedactwa. dajcie wkoncu szlachetnej prawicy odbudowac ten biedny kraj cierpiacy pod lewackim butem!
A niby jakich argumentów mam użyć? Masz lewacki styl myślenia.
Jeżeli istnieją dwie firmy w tej samej branży - A i B - gdzie w firmie A wyzyskuje się pracowników, prezes zamiast inwestować kupuje nowe fury, itp., to ta firma prędzej czy później upadnie, a pracownicy przejdą do firmy B, gdzie prezes jest uczciwy i nastawiony na rozwój. Oczywiście, ci pracownicy w firmie A będą się męczyć nawet latami, ale tak działa selekcja naturalna.
A jeżeli dany człowiek przez 30-40 lat pracuje za 2000 zł miesięcznie, to ja się pytam co z niego za człowiek. Jedyne na kogo może być zły to na siebie samego, bo żeby przez tak długi okres czasu nie dojść do mistrzostwa w swoim fachu lub w nic nie zainwestować (chociaż w dzieci, nawet murzyn to potrafi) to trzeba się ,,napracować".
PS: obywatele Rosji przed Leninem też czuli się chujowo, postanowili działać, i zobacz co z tego wyszło. Wywołali totalny kataklizm, najchujowszy system jaki ludzkość widziała.
@mare30ks
Rozumiem, że prawda w oczy kole. Cóż mogę zrozumieć, że jak nie czytasz to wiedzę bierzesz tylko z doświadczenia. Może i faktycznie te partie polityczne, które raczyłeś wymienić w porównaniu do pzpr mogą uchodzić za prawicowe. Jednak prawda jest taka, że są ona albo umiarkowanie lewicowe, albo centro-lewicowe. Skoro masz internet to sobie poszukaj co to jest partia prawicowa, ale jeszcze lepiej poczytaj sobie co to jest prawdziwie wolny rynek.
To ja ci mam argumentów szukać ? Wpierdalasz się między wódkę, a zakąskę to się do tego przygotuj. Mój styl myślenia nie jest ani lewacki ani prawicowy, bo to jest zbędne szufladkowanie. W państwie powinno się wdrażać wszystkie dobre pomysły bez względu z jakiego nurtu politycznego się one wywodzą.
Niestety przez takich ludzi o ciasnym umyśle, jak ty wiele pomysłów zostało ujebanych u podstaw, bo komuś się wydawały zbyt lewicowe/prawicowe/chujwiejakiejeszcze.
Piękna teoria. Tyle, że jak każda teoria nie ma ona poparcia w rzeczywistości. Po pierwsze rynek nie jest czarno biały i nie dzieli się na 50 % firm uczciwych i nieuczciwych tylko tych drugich jest zdecydowanie więcej. Po drugie zmiana miejsca pracy rzadko zależy od samego pracownika.
Teraz to już w ogóle zajebałeś jak dzik o sosnę. Zwykła praca to nie jest show biznes, w którym sobie możesz negocjować stawki. Albo bierzesz robotę i masz 2000zł albo nie bierzesz roboty i nie masz nic. Co prawda na zaniżenie wynagrodzeń mają również wpływ pracownicy, którzy po prostu się zgadzają na chujowe warunki, ale często są do tego po prostu zmuszeni(kredyt, rodzina, choroba itp. itd.).
No tak, bo przecież demokracja i kapitalizm to najlepsze, co człowiek wymyślił... Za równo komunizm, jak i demokracja są bardzo udanymi ustrojami, które potrafią zapewnić człowiekowi należyty byt. W teorii(a przecież ty tak lubisz teoretyzować), bo oba te ustroje zostały spierdolone przez rządzących, którzy ustawiają te ustroje pod siebie tak, aby jak najwięcej skorzystać z władzy do której się dobili. Polecam ''Folwark Zwierzęcy'' Orwella, który wyjaśni ci o czym mowa na podstawie prostych analogii ze zwierzątkami
no tak ty napewno przeczytales wszystko co sie dalo i wogole pozjadales wszystkie rozumy, wkoncu masz te 24 lata jestes taaaki dorosly i juz niejedno przeszedles, no i rodzice ci opowiedzieli co jest dobre a co zle
wolny rynek jest w dniu roboczym ok 3 w nocy w malej miejscowosci kiedy wszyscy we wsi spia
chlip, nie ma w polsce zadnej prawicowej partii, lewaki wszystko rozj***ly
rozpierdala mnie gimboprawackie postrzeganie swiata na zasadzie czarno-bialego. i kompletne zaslepienie. dobrze ze wiekszosc z nich kiedys skoncza ta swoja politologie czy inne nauki polityczne i starzy odetna ich od kieszonkowego i beda musieli isc do roboty i wtedy ten ich wolny rynek w polskim wydaniu im pokaze gdzie jest ich miejsce
rozpierdala mnie gimboprawackie postrzeganie swiata na zasadzie czarno-bialego. i kompletne zaslepienie. dobrze ze wiekszosc z nich kiedys skoncza ta swoja politologie czy inne nauki polityczne i starzy odetna ich od kieszonkowego i beda musieli isc do roboty i wtedy ten ich wolny rynek w polskim wydaniu im pokaze gdzie jest ich miejsce