Presty napisał/a:
Nie jestem profesjonalnym muzykiem, ale troszku kiedyś grając na perkusji mam takie uwagi:
* materiał jest nakręcony pod jutubową poblikę, perskusista nie robi nic powalającego
* perkusja (a szczególnie prawa ręka i stopa) wraz z gitara basową "robi" tak zwana "rytmikę" - facet na filmiku ma raczej drgawki, niż trzyma rytm, dzięki któremu sie np. tańczy albo poguje
* wyobraźcie sobie np "Smoke on the water" z perkusją, gdzie typ na perkusji ma w stopie parkinsona....
Sorry, mnie to nie bierze.
PS: i ten wygląd... nie przypomina Wam to coś Sadole?
Drogi Kolego,
*Jeżeli mówimy o pierwszym filmiku to facet każde uderzenie ma przemyślane, trzyma tempo i dynamikę uderzeń, koniec końców to jest cover, oglądnij oryginał i porównaj, brzmi podobnie?
*perkusja + bas tworzą sekcję rytmiczną, więc to nie tylko prawa ręka + stopa, ale całość powinna wkomponowywać się w linie basu i się z nią nie kłócić.
*a co do parkinsona, to jest podwójna stopa, wygoogluj jakieś ciężkie brzmienie, zobaczysz, że to nie odosobniony przypadek tworzyć ścianę dźwięku ze stopy (znaczy napier**lać jak z karabinu na centrali).