na jakiej podstawie tak sądzisz, rozumiem, że tam byłeś i widziałeś...
Art. 9. prd
Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze są obowiązani ułatwić przejazd pojazdu uprzywilejowanego, w szczególności przez niezwłoczne usunięcie się z jego drogi, a w razie potrzeby zatrzymanie się.
Stary ubek Dziewulski db powiedział, że jeżeli leciała kolumna to powinni jechać tak, aby nikt nie miał prawa miedzy samochody kolumny wjechać bo to oznacza, że ochrona popełniła błąd i takie zachowanie otwierało drogę potencjalnym zamachowcom. Nie to żeby akurat tam ktoś tą panią chciał... ale o sam fakt chodzi.
5. Przepisów ust. 1 i 2 nie stosuje się do pojazdów uprzywilejowanych oraz pojazdów Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej.
6. Zabrania się wjeżdżania między jadące w kolumnie rowery lub wózki rowerowe oraz pojazdy, o których mowa w ust. 5.
@siberian a tobie płacą za te bzdury?
A co twoja wypowiedź ma do mojej że mnie cytujesz?
Jesteś tak tępy czy tylko udajesz ? Co chcesz krytykować przecież jest idealnie a Polska powstaje z kolan a jak coś jest źle to i tak wiadomo wina Tuska wiec skończ pierdolić. Sprawa wypadku jest poważna bo pojawiły się nagrania które wyraźnie wskazują że 11 funkcjonariuszy BOR pod przysięgą złożyli fałszywe zeznania, ewidentnie próbują sprawę zatuszować zwalając na byle ducha winnego 21 latka ich niekompetencje.Zamiast wziąć się za konstruktywną krytykę PiSociajlistów, to wymyślane są durnoty dla biedy umysłowej.
...bo Platformiani przyjaciele ze W.S.I. wyłudzili z budżetu parę miliardów.
Za to że jakiś frajer z BOR sobie chciał na podwójnej ciągłej wyprzedzać?
Jak dla mnie BORsuki się lubią pobawić i pozapierdalać a jak się coś stanie to oczywiście wina wszystkich tylko nie rządu.
1) uczestniczy:
a) w akcji związanej z ratowaniem życia, zdrowia ludzkiego lub mienia albo koniecznością zapewnienia bezpieczeństwa lub porządku publicznego albo
b) w przejeździe kolumny pojazdów uprzywilejowanych,
c) w wykonywaniu zadań związanych bezpośrednio z zapewnieniem bezpieczeństwa osób zajmujących kierownicze stanowiska państwowe, którym na mocy odrębnych przepisów przysługuje ochrona;
Jesteś tak tępy czy tylko udajesz ? Co chcesz krytykować przecież jest idealnie a Polska powstaje z kolan a jak coś jest źle to i tak wiadomo wina Tuska wiec skończ pierdolić. Sprawa wypadku jest poważna bo pojawiły się nagrania które wyraźnie wskazują że 11 funkcjonariuszy BOR pod przysięgą złożyli fałszywe zeznania, ewidentnie próbują sprawę zatuszować zwalając na byle ducha winnego 21 latka ich niekompetencje.
nie będę usprawiedliwiał konieczności poruszania się rządowych pojazdów w ten sposób i zasadności użycia sygnałów pojazdu uprzywilejowanego, ale chcąc nie chcąc były to pojazdy uprzywilejowane. Ja wiem, że niechęć do organów porządkowych, że JP100%, JB100% (jebać BOR), JBS100% (Beatę Szydło), ale gdyby to była Straż Pożarna albo Karetka Pogotowia - popatrzcie jak inne były by Wasze osądy i w jaki sposób postrzegany byłby wtedy kierujący Seicento.
.
...Łohohoho pojawiły się nagrania - a ma je pewnie Stonoga który wie, ale nie powie - a tak ogólnie to te nagrania pewnie już usunęli źli Reptilianie. Czyli "gdzieś jest, lecz nie wiadomo gdzie".