Wysłany:
2011-04-19, 21:44
, ID:
652490
Zgłoś
Wiecie dlaczego tamten drugi filmik jest lepszy? Bo koleś je Bhut Jolokie. Najostrzejszą paprykę świata. Zresztą i tak koleś wyżej skopiował trochę informacji o niej więc macie szansę się doinformować.
A co do tego, że chcą ja wykorzystać do tworzenia gazu. Hmm no może ale jest to bez sensu, gdyż sam środek drażniący, który gaz pieprzowy zawiera jest 5 razy silniejszy od Bhut Joloki.
Chcecie fajny ranking?
Wpiszcie sobie w google: Scoville Scale albo Skala Scovilla.
Ja jadłem tylko sos z Habaneros(2 w rankingu) i napiszę wam, że wystarczy końcówka widelca zamoczona w takim sosie i się zesracie.
Jest 3 razy słabsza od Bhut Joloki.
AAAA i tak update. Nie zmienię tekstu powyżej, bo tak. Są 2 papryki ostrzejsze od Bhut Joloki. Jedna z nich ma ponad półtora miliona w skali Scovilla.