no i chuj że katol, to chyba dobrze, a to że nie dał się omamić jakimiś pierdolonymi religiami harego z tybetu i innych szamanów, to nie oznacza aby mu cisnąć,
Ci głąby którzy krytykują go niech sobie wpiszą do google wolnorynkowość, albo republikanizm, czy KNP, może to wyleczy wasze jebane komunistyczne myślenie.
@kawal-chama
Aż się pierwszy raz zalogowałem aby coś napisać a nie przeglądać harda...
No i co z tego że wykończy konkurencję i stanie się monopolistą? Jeśli nie będzie monopolistą ustawowym(tak jak poczta do tej pory na przykład) to w momencie kiedy wywinduje ceny wszyscy ci którzy upadli powstaną ponownie. O ile nikt(państwo) nie będzie im przeszkadzał.
I nie. Nie wymrą bo jakby wymarli to co po tym monopolu chinolom? Gówno. Ekonomia się kłania. A nie tyle ekonomia co logiczne myślenie.
O ja jebie. Nawet nie wiem jak się ustosunkować do tego co napisałeś. nie masz zielonego pojęcia o ekonomii. Co Ci nie napiszę i tak będziesz twierdził że wiesz lepiej. Poczytaj sobie o monopolach, oligopolach. Wyedukuje się a później się wypowiadaj. Uwierz mi że trochę się o tym uczyłem, trochę książek przeczytałem. Ja przekonywać Cię nie zamierzam bo i tak masz mnie za kogoś z drugiej strony monitora ale jeśli masz odrobinę czasu i ochoty zabierz się za lekturę podstaw ekonomii. Zobaczysz że dumping nie jest niczym dobrym. tylko zrównoważona konkurencja jest czymś do czego powinniśmy dążyć. Przykład poczty. Póki mieli (jeszcze rok mają) monopol na listy do bodajże 50 gramów mieli w dupie klientów. Za rok to się skończy i nagle zaczęła się rewolucja w PP bo wiedzą że za rok klient będzie mógł wybierać. Tyle w temacie...nie chce Cie przekonywać do niczego, sam wyciągnij wnioski po lekturze opracowań ludzi o wiele bardziej rozgarniętych ode mnie
Edit:
Dumping jest zaprzeczeniem wolnego rynku. Nikt nie sprzedaje niczego poniżej kosztów wytworzenia bo to jest ekonomicznie bezsensowne! Więc skoro cejrowski twierdzi że dumping jest OK to CHUJA SIĘ ZNA.