Masz rację, teraz często jak już ktoś idzie na siłke to by wpierdalał kreatyne, zalał białkiem i chce rosnąć.
Już nawet nie mówiąc, o diecie, o której wiele osób nie mysli.
Z ciężarem nie można przesadzać, ostatnio na siłowni widziałem gościa, dresik, łysa bania, kajdan na szyi, patrzy okropnie groźnym wzrokiem na wszystkich, ale waży jakieś 75kg i wygląda przeciętnie. Podchodzi do martwego, tam jakieś 100kg no i dobra niech robi. Nie skupiałem się jak ćwiczył, ale spotkaliśmy się w szatni...kurwa garbaty jak quasimodo. NO ALE WZIĄŁ DUŻO! : p
Jaki trening mu pokaże nie mam pojęcia, ale na pewno na jakieś ławeczce z użyciem sztangi, sztangielek może modlitewnika. Taka jest własnie idea tego ''programu'' żeby pokazać jak ćwiczyć na podstawowym sprzęcie, ponieważ często ludzie ćwiczą w domu albo jakiś piwnicach gdzie jest mocno okrojony sprzęt.
A co do pasa to ja nie mam swojego zdania, ale ostatnio czytałem, że nie ma tak na prawdę jakiś badan, które by potwierdzały jego ''działanie''. No chyba, że mówimy o jakiś ćwiczeniach, w których narażony jest kręgosłup, tam jak nic trzeba pas mieć.
januszexxxx napisał/a:
Znowu to weiderowskie gówno. Czy nie lepiej zamiast splita trenowac wielostawowo z duzymi ciezarami? Zastanowcie sie. Martwe ciagi, przysiady (dupa do ziemi), wyciskanie, pompki na poreczach, podciaganie na drazku, podrzuty itp to są dobre ćwiczenia rozwijajace nie tylko sile ale rowniez sprawnosc i ladna sylwetke. Systemem bodybuilding powinni cwiczyc tylko kulturysci, ktorzy maja juz ogromna mase miesniowa i do zawodow chca zyskac na proporcji. Pewnie mnie zminusujecie ale moze odkryjecie to co ja po kilku latach cwiczen na silce.
No wiesz każdy ćwiczy jak lubi. Ja osobiście tak jak Ty preferuje trening obwodowy, ale jest takie błędne przeświadczeni, ze to jest dla początkujących itd...
Co nie zmienia faktu, że przysaidy, pompki na poręczach, mc, podciągania można robić w splicie
Każdy powinien poeksperymentować i zobaczyć co woli, z czego ma lepsze efekty. Nie każdy też podchodzi na takiej spince do siłowni i ćwiczy żeby coś ze sobą w życiu zrobić