Nie rozśmieszaj mnie, co się rozprzestrzeni? W krajach ubogich sraczka zabija codziennie około 2000 dzieci. Mieszkam w Fi 15 lat, od piczatku tego cyrku nie mialem nawet minuty namordnika, pomimo że rejon Usima byl zamknięty działały sklepy, salony kosmetyczne i fryzjerskie. Nigdzie nikt nie robil z siebie debila i na sile kazal zakładać maskę bo nie obsłuży, nie, nie mamy miliarda respiratorów ale tez nikt nie szuka na siłę jakiegoś gównianego wirusa którego do którego wykrycia nie ma nawet testów ponieważ te którym jest szukany nie dość że są błędne to jeszcze sa do czegoś innego. Statystyki Włochy, kampania w zeszłym roku ze szczepionka na grypę, wyszczepili wszystkich starych ludzi efekty znasz, to samo bylo w Hiszpanii. A teraz geniuszu napisz mi jak można miec bezobjawowego raka, białaczkę, żółtaczkę czy grypę albo sraczkę. Przestańcie z siebie robić klaunów wierząc w te brednie. Pokaz to co napisałeś 28latce w ciazy której lekarz nie przyjął i zmarła albo ostatnio 30paro latce która osierociła 3 dzieci bo kurwa wirus za 200pl prywatnie nie zaraza ale na NFZ juz tak. Albo pokaz statystyki kasjerek i ekspedjetek które zmarły tylko na covid bo przeciez w marketach przewijają się tysiące ludzi dziennie to trupy powinny leżeć na chodnikach.
A widziałeś grype bezobjawową?
ps. mój ojciec jest stary i schorowany i choćby szansa na zarażenie wynosiła 0,01% to gdybym zobaczyła p*zdę bez maski w sklepie co dmucha mi na ojca , to nie ręczę za siebie .....
Debilny atencjusz szukający poklasku. Sens noszenia jest czy nie ma to temat rzeka. Jednak nikogo te 30 min w sklepie nie zbawi.
typ strasznie trzęsie tą kamerą pewnie z nerwów gówno widać xD a tak btw jakbysmy mieli tak wszyscy sie konstytucja zaslaniac w kazdej kwestii to zaraz by wyszło ze polowa prawa jest niekonstytucyjna ale ciii... nie mówcie nikomu ze nasze prawo jes bez sensu
znowu wróciłem na sadolaOd razu widać że nie masz pojęcia o czym piszesz. Myślisz że kichający czy kaszlący człowiek wypluwa same wirusy? a co z nośnikiem?? kichnij w masce to zobaczysz jak ładnie obsmarkasz sobie pysk. Nikt nigdzie nie napisał że maseczki chronią w 100% za to od wielu lat są używane w medycynie do zmniejszenia możliwości przenoszenia się drobnoustrojów. Czy to 5% czy 95% zależy od maski, ale każda zmniejsza ryzyko przenoszenia chorób.
Dla takich dzbanów jak na filmie albo takich jak ty, nie jest problemem czy maska działa czy nie. czy jest choroba czy nie. Dla was największym problemem jest to że ktoś wam coś każe zrobić a wy jak dzieci. Nie bo nie!