vulthoom,
To nie jest tłumaczenie - bo wysokie koszty. Jest tysiące takich ludzi handlujących pod cmentarzami na targowiskach, giełdach itp i potrafią ponosić te koszty ale nie znalazła się pani która sobie myśli, ze ją prawo nie obowiązuje a ci uczciwi niech spierdalają.
Chce dorobić do emerytury to niech poszuka uczciwej pracy. Ona sobie dorabia a gościu w spożywczaku na rogu bankrutuje bo chce być uczciwy.
To jest tak jak tłumaczenie - jestem złodziejem bo nie mam pracy
na jakim targowisku?
stają i sprzedają na środku chodnika w większości bez pozwolenia bez kasy fiskalnej, nie płacą podatków, zusu itp
Ciężko się żyje w tym kraju ale to nie znaczy że można robić sobie samowolkę. Chcesz handlować to załóż sobie działalność gospodarczą opłacaj podatki jak większość drobnych sprzedawców w sklepach.
Od tego właśnie jest SM aby zajmowała się tego typu sprawami a nie stała w krzakach z fotoradarem.
vulthoom,
To nie jest tłumaczenie - bo wysokie koszty. Jest tysiące takich ludzi handlujących pod cmentarzami na targowiskach, giełdach itp i potrafią ponosić te koszty ale nie znalazła się pani która sobie myśli, ze ją prawo nie obowiązuje a ci uczciwi niech spierdalają.
Chce dorobić do emerytury to niech poszuka uczciwej pracy. Ona sobie dorabia a gościu w spożywczaku na rogu bankrutuje bo chce być uczciwy.
To jest tak jak tłumaczenie - jestem złodziejem bo nie mam pracy